dijous, 7 de febrer del 2013

Concurs dibuix infantil: “Carles el Màxim, l’emperador del món".

L’emperador Carles vist pels més joves

Primer concurs de dibuix infantil sobre “Carles el Màxim, l’emperador del món”, organitzat pel Cercle Artístic i l’Agrupació Folklòrica Molins de Rei en el marc de les celebracions de Sant Andreu 2012.

Primer premi categoria adolescents
Ariadna Fernandez
Segons els organitzadors de les darreres celebracions de Sant Andreu, una de las novetats més importants va ser la celebració i exposició del primer concurs de dibuix infantil, ideat per difondre la desconeguda història de Molins de Rei a la mainada: ”Les conferències serveixen  per promoure els treballs d’investigació i donar-los a conèixer a un grup reduït de gent, habitualment d’edat avançada. Moltes vegades la cosa es queda aquí i no arriba la informació a tota la gent del poble”. Josep Barba afegir: “És molt important portar el coneixement a la canalla, ells són els que ho poden explicar als seus pares que no ho saben i ho podran transmetre als seus futurs fills. Si els nostres infants saben el que va succeir a Molins de Rei, no podran tornar a esborrar la memòria del nostre poble. Sabran d’on venim i qui som, malgrat TV3 ens segueixi negant o dient el contrari”.
Primer premi categoria de 7 a 9 anys:
Jael Freiria
El jurat del concurs composat per Irlanda Artes, Joan Guitart, Neus Mora i Josep Barba atorgar el següent repartiment de premis. Categoria de 4 a 6 anys:  Primer premi per Abril Anyor, segon a Luz Navarrete i tercer Guillem Beumala. Categoria de 7 a 9 anys: Primer premi per Jael Freiria, segon a Meritxell Muñoz i tercer Alicia Muñoz. En la categoria adolescent el primer premi va ser per Ariadna Fernandez.

Primer premi categoria de 4 a 6 anys
Abril Anyor
El regidor de cultura Joan Ramon Casals inaugurar l’exposició en el local del Cercle Artístic al carrer Major i lliurà un llibre infantil del gran dibuixant molinenc Josep Mª Madorell a tots els participants premiats. Joan Ramon Casals destacà la celebració d’iniciatives com aquesta: “que fomenten la creativitat i l’interés per la història entre els mes joves. Amb uns dibuixos tant macos els futur està garantit i segur que tindrem grans artistes”. En la inauguració del Congrés d’Història “Molendino Regio 1519” celebrat en el Palau Imperial de Molins de Rei, mentre Diana Curto recitava els seu poema es van projectar les imatges dels dibuixos participants i els guanyadors del concurs de dibuix van rebre de mans de l’alcalde Xavi Paz el quadret commemoratiu que també va recollir Josep Mª Pubill en representació del Cercle Artístic Molins de Rei.
Josep Barba Raventós
Crònica de per la revista "el Llaç"

Noticia a MolinsTV: Concurs de dibuix. Celebracions Sant Andreu "Molendino Regio 1519".


Notícia revista "el llaç" nº486 del febrer de 2013

Àlbum de fotos


Cartell

Cercle Artístic Molins de Rei
Carrer Major, 79
Tel. 93 6680876

Actes, articles i conferències de les Celebracions de Sant Andreu 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada