dimarts, 10 de setembre del 2019

Siegmund de Herberstein. Historiador i Conseller Imperial

Siegmund de Herberstein (23 d'agost de 1486 – 28 de març de 1566) és un reconegut historiador alemany que va ser Conseller Imperial.
És l'autor de la crònica alemanya sobre la diada de Sant Andreu a Molins de Rei el dia de la proclamació de Carles I com a rei de Romans i futur Emperador.

Text de Herberstein sobre la diada de Sant Andreu a Molins de Rei
A Viena es va formar un comitè compost per la universitat la noblesa i els ciutadans. Per fi es va acordar celebrar una reunió en un Pruch Muhr dir a la qual Herberstein també va estar present i no van arribar a la conclusió que les províncies de Carniola, Caríntia, Àustria, Estíria i Àustria havien d'enviar ambaixades al rei Carles per exposar les seves queixes davant seu. El govern d'Estíria  va nomenar com el seu ambaixador aHerberstein Els ambaixadors es van reunir a Villach i es va anar a Espanya a través d'Itàlia, passant per Venècia, Treviso, Roma i Nàpols A Nàpols Herberstein es va embarcar cap a Barcelona, però va naufragar a Sardenya. Un accident similar va ocórrer per Menorca, però per fi després de moltes aventures entre les quals cal esmentar que el vaixell es va calar foc dues vegades perquè, diu Herberstein, els cuiners alemanys no podien controlar els incendis petits. A "Molíno del Rey" va tenir lloc la primera audiència després d'una breu estada a Espanya. Herberstein va tenir la seva audiència de comiat al 17 desembre 1519. Va tornar pel sud de França pel Piemont, Milà, Peschiera, Verona i de Vicenza a Villach.





Carta datada signada per Joan Hannard el 17 de desembre de 1519 a Molins de Rei quan el rei Carles donà audiència i va acomiadar a Sigismundus Herberstein .
pàgina 61


Wikipedia sobre Sigismund Herberstein. Consultar també la versió més ampliada alemanya de la  Wikipèdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada